2024.03.28, Csütörtök

Nógrád megyében terjeszkedik egy dunakeszi családi vállalkozás

MTI

2018.03.03. 12:27

Tíz tonnával növelte nápolyigyártó üzemének kapacitását az Urbán és Urbán Kft. Rétságon.

Hirdetés

Új üzemegységet alakított ki egy korábban kihasználatlan csarnokban a dunakeszi székhelyű Urbán és Urbán Kft. a Nógrád megyei Rétságon. A fejlesztést ötven százalékban abból a 432,3 millió forintból valósították meg, melyet a társaság a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében nyert el. Az új üzemegységben új nápolyigyártó és -csomagoló technológiát is beszereztek.

Az új technológiával tíz tonnával növelik a jelenlegi 22 tonnás napi kapacitást. A cég tájékoztatása szerint az új csomagolási technológia már kifejezetten az exportpiacot célozza azzal, hogy helytakarékos módon tömbcsomagolást végez.

A magyar tulajdonú Urbán és Urbán Kft. 2014-ben 2 milliárd forint felett fejlesztette rétsági ipari parkban működő telephelyét. A gyors piaci növekedésnek köszönhetően a cég az új üzem kapacitásait rövid időn belül lekötötte, így vált szükségessé a jelenlegi bővítés.

A kekszeket, ostyákat, sajtos tallérokat és mézes puszedliket gyártó társaság 1994-ben alakult családi vállalkozásként. Nyilvánosan hozzáférhető 2016. évi adatok szerint az 54 embert foglalkoztató cég 6 milliárd forintos nettó árbevételében 531 millió forintnyi volt az export, amely egyharmaddal meghaladja az előző évit. A 2017-es üzleti évben 5 százalékos mértékű értékesítés-növekedéssel számolnak.

DunakesziHelyiélelmiszeriparüzemfejlesztés